SİVAS / KANGAL - Şehit Hakkı Doğan Anadolu Lisesi

Şehit Hakkı Doğan Anadolu Lisesi

Adres
ALACAHAN KÖYÜ KERVANSARAY MEVKİİ BULVAR SK. ŞEHİT HAKKI DOGAN ANADOLU LİSESİ BLOK NO 84 KANGAL / SİVAS
Vizyon
Ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli, entellektüel kapasiteye sahip, yurt ve dünya meselelerine duyarlı öğrenciler yetiştirmektir.
Misyon
Yüksek öğretime ve hayata hazır fertler yetiştiren; kendi ayakları üstünde durmasını bilen; demokratik ve kaliteli eğitimi hedef edinmiş; okul-çevre işbirliğine önem veren; çağdaş bir eğitim kurumu olmaktır.
Başarılar
Okulumuz 2012 yılında OYAK matematik yarışmasında 41 okul arasında 20. sırada yer aldı. 2012 ÖSS yerleştirme sonuçlarına göre 6 öğrencimiz önlisans, 8 öğrencimiz lisans bölümlerine yerleştirildi. 2012 yılı ÖSS yerleştirilme oranımız yüzde 50,00 olarak gerçekleşti. 2013 ÖSS yerleştirme sonuçlarına göre 7 öğrencimiz önlisans, 8 öğrencimiz lisans bölümlerine yerleştirildi. 2013 yılı ÖSS yerleştirilme oranımız yüzde 70,00 olarak gerçekleşti.
Kalorifer (Kömürlü)
Ulaşım
Beldemiz Sivas-Malatya karayolu üzerinde bulunduğu için ulaşım sıkıntısı yoktur. Tokat Yıldızı, Hekimhan Net gibi Şehirlerarası otobüs firmaları Sivas-Malatya arası yolcu taşımaktadır.
Servis Bilgisi
her gün belirli saatlerde sivas- malatya arası hizmet veren firmalar geçmektedir.
Yerleşim Yeri
Beldemiz Sivas-Malatya karayolu üzerinde merkezi bir yerleşim yeridir. Köyümüzde sağlık ocağı, postane, ilkokul, ortaokul, manav, market, nalbur, elektrikçi, motor tamircisi, benzin istasyonu, berber, lokanta bulunmaktadır.
Beldemiz Sivas il merkezine 110 km, Kangal ilçe merkezine 25 km uzaklıktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
OKULUMUZ 2020 YILINDA YAPILAN YKS SONUÇLARINA GÖRE 4 ÖĞRENCİSİNİ ÜNİVERSİTEYE GÖNDERMİŞTİR. OKUL BİRİNCİMİZ EBUBEKİR ALUÇ ANKARA YILDIRIM BAYEZIT ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER ( İNGİLİZCE) BÖLÜMÜNÜ KAZANMIŞTIR.2021 yılında ise sadece iki öğrencimiz ölisans bölümlerine yerleşmiştir.
2022 YILINDA %40 YÜZDE SAĞLANMIŞTIR...